Smak i styl

2017-09-01 11:18

Grzyby marynowane na kilka sposobów - nie tylko w occie!

Lubisz pikantny smak klasycznych grzybków w occie? My również, ale znamy też kilka bardziej oryginalnych przepisów wartych wypróbowania. Do przetworów najlepiej wybieraj małe i jędrne grzybki, większe...

2017-09-01 08:48

Ser dla wegetarian - korzyści sera Dziugas

Przygotowywanie bezmięsnych posiłków nie należy wcale do najprostszych rzeczy. W końcu trudno jest wymyślać różnorodne potrawy z pominięciem jednego z najbardziej wyrazistych składników w taki sposób,...

2017-08-31 15:11

Polska kasza i litewski ser w jesiennym kaszotto. Pyszne!

Po powrocie z grzybobrania czas na decyzję, co zrobić z zebranymi podgrzybkami, prawdziwkami i resztą. Pyszny smak i niepowtarzalny aromat leśnych grzybów jest dostępny tylko jesienią. Proponujemy jesienne...