Smak i styl

2017-07-19 15:24

Najlepsze domowe kluski - śląskie, leniwe, kopytka...

Pulchne, pyszne, jak u mamy... Znacie idealny przepis na kluski śląskie lub kopytka? Każdy domowy kucharz powinien to umieć. Jeśli jeszcze nie wiesz, "z czym to się je", podpowiadamy. Jeśli jesteś w tym...

2017-07-18 11:49

Pyszna cukinia - pomysł na obiad

To wyjątkowe warzywo - świetnie chłonie i łączy smaki, więc pasuje do wielu dań i kuchni z różnych stron świata. Cukinia jest dostępna przez większą część roku, ale to od połowy lata jest najlepsza, a...

2017-07-07 14:52

"Jedz" Nigela Slatera - prosto i dobrze! [recenzja]

Lubię takie niezobowiązujące podejście do gotowania. Nie umiem (a tak naprawdę nie lubię) sztywno trzymać się przepisów, więc nonszalancka formuła przepisów Nigela Slatera bardzo mi odpowiada.

2017-07-07 12:16

Czarne lody - smaczne i zdrowe? Dietetyk przestrzega

Jedni szaleją za ich ekstrawaganckim wyglądem, inni chcą skorzystać z detoksykujących właściwości. Czarne lody zastąpiły tęczowe i widujemy je już nie tylko na amerykańskich zdjęciach na Instagramie –...

2017-07-05 13:37

Młode ziemniaki w roli głównej

Z koperkiem i zsiadłym mlekiem są naprawdę pyszne. Tak smakuje polskie lato! Jak się obchodzić z młodymi ziemniakami, żeby wydobyć z nich jeszcze więcej smaku?

2017-07-03 14:47

Super street food w domowym wydaniu

Praca, aktywności fizyczne, realizacja pasji, spotkania z przyjaciółmi - żyjemy w ciągłym biegu. Dlatego coraz większym zainteresowaniem cieszy się street food, w którym liczy się szybkość podania i możliwość...

2017-06-25 16:01

Ogórki małosolne czy kiszone? Bardzo proste!

Przygotowuje się je właściwie tak samo – różnica polega na tym, że ogórki małosolne są gotowe znacznie szybciej. Na kiszone trzeba trochę poczekać i są znacznie intensywniejsze w smaku.