Przepisy kulinarne
Sobota, 25 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44224
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Żurek z makaronem

Żurek z makaronem Joanna G
Dodane przez:
Czas przygotowania: 80 minut
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 1,5 l wywaru z mięsa i warzyw ( wywar zrobiłam na korpusie i marchewce ,pietruszce ,seler)
  • 1 l żuru (zakwasu z żytniej mąki)
  • 1/2 szklanki gęstej śmietany
  • 1 łyżka startego chrzanu
  • 5 ząbków czosnku
  • 3 liście laurowe
  • 1,5 łyżki majeranku
  • 10 ziarenek czarnego pieprzu
  • sól i pieprz mielony do smaku
  • makaron 200 gram

Dzisiaj żurek inaczej .

Etapy przygotowania

Wywar z mięsa wlałam do garnka, dodałam , liść laurowy i ziarna pieprzu. Gotowałam pół godziny, wlałam zakwas i gotowałam na wolnym ogniu przez 20 min. Dodałam chrzan i przeciśnięty przez praskę czosnek, śmietanę i majeranek. Doprawiłam solą i pieprzem do smaku.Makaron ugotowałam osobno. Wkładałam do miseczek i zalewałam żurkiem .


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
237

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
4

egzotyczneprz

Ilosc dodanych przepisow:
1

gwiazdeczka20

Ilosc dodanych przepisow:
11

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
210