Przepisy kulinarne
Poniedziałek, 31 Sierpnia 2015. Ilość przepisów w serwisie: 45127
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Żurek z jajkiem i białą kiełbasą

Żurek z jajkiem i białą kiełbasą Karolina
Dodane przez:
Czas przygotowania: 50 minut
Ilość porcji: 4

Składniki

  • biała kiełbasa
  • parę suszonych grzybków
  • warzywa na wywar: marchewka, pietruszka, kawałek selera i pora
  • butelka żurku (ewentualnie barszczu białego)
  • pieprz, sól, vegeta, ziele angielskie, liść laurowy
  • 3 zębki czosnku
  • 4 jajka
  • ziemniaki

Żurek jest szybki do przyżądzenia, a do tego sycący.

Etapy przygotowania

Do garnka z wodą wrzucamy warzywa (marchewkę, pietruszkę, kawałek pora i selera). Dodajemy parę ziarenek ziela angielskiego, liście laurowe, pieprz, sól vegetę oraz parę grzybków. Gotujemy wywar około 20 minut. Białą kiełbasę myjemy i wrzucamy do gotującego się wywaru. Po około 15 minutach wlewamy żurek z butelki, doprowadzamy do wrzenia, od czasu do czasu mieszając. Na koniec wciskamy 3 ząbki czosnku. Podować z jajkiem ugotowanym na twardo i ugotowanymi ziemniaczkami.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3154

samsos

Ilosc dodanych przepisow:
51

Renia_Kawa

Ilosc dodanych przepisow:
100

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
233

agasurf11

Ilosc dodanych przepisow:
10