Przepisy kulinarne
Niedziela, 19 Kwietnia 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44676
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Żurek

Żurek
Dodane przez:
Czas przygotowania: 45 minut
Ilość porcji: 6

Składniki

  • 6 lasek białej kiełbasy
  • włoszczyzna
  • 2 butelki żurku /taki gotowy/
  • kilka jajek
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 dag boczku
  • śmietana
  • przyprawy: sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, przyprawa do żurku

Po prostu żurek.

Etapy przygotowania

1/ W 2 litrach wody ugotować włoszczyznę i kiełbasę , do wody dodać przyprawy: sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy. Po ugotowaniu wyjąć warzywa. Następnie dodać żurek i zagotować. Dodać przyprawę do żurku.
2/ Jajka ugotować na twardo.
3/ Boczek pokroić w kosteczkę lub paski, podsmażyć razem z cebulą i czosnkiem. Dodać do żurku.
4/ Na sam koniec dodać majeranku i śmietanę.
5/ Podawać z jajkami pokrojonymi w ćwiartki oraz z kiełbasą biało pokrojoną w plasterki.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3032

gastrosfera1

Ilosc dodanych przepisow:
7

JustynaDzasta

Ilosc dodanych przepisow:
20

Vanek1

Ilosc dodanych przepisow:
117

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
223