Przepisy kulinarne
Poniedziałek, 22 Grudnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44448
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Zupa z włoskiej kapusty

Zupa z włoskiej kapusty ewa
Dodane przez:
Czas przygotowania: 90 minut

Składniki

  • kości na wywar
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • natka pietruszki
  • kawałek selera
  • 1/2 główki kapusty włoskiej
  • 500-800g ziemniaków
  • sól
  • pieprz
  • odrobina maggi
  • śmietana 12% kwaśna

Zupa z włoskiej kapusty z kleksem śmietany.

Etapy przygotowania

Kości myjemy i nastawiamy wywar zbierając powstałe burzyny. Warzywa obieramy i ścieramy na tarce. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Gdy wywar jest już czysty dodajemy warzywa i ziemniaki. W osobnym garnku gotujemy poszatkowaną kapustę. Gdy jest miękka dodajemy odcedzoną do zupy. Gotujemy całość około 10 minut. Gotową zupę posypujemy natką i na środek kładziemy łyżkę śmietany. Kości możemy obrać i wrzucić do zupy, albo dać domownikom do poskubania.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
05.12.2011

Sam pomysł zupy z kapustą pekińską niezły, jednak to normalny gotuje jeszcze na kościach...?! Rzeczywiście apetyczna wizja jedzenia zupy z odrażającymi obrzydlistwami wygotowanymi z czeluści śmierdzących gnatów. Co do "obgryzania kości przez domowników" - to jakiś przepis dla neandertalczyków?!





REKLAMA

Sonda

czarrna

Ilosc dodanych przepisow:
547

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
27

JustynaDzasta

Ilosc dodanych przepisow:
15

Angua

Ilosc dodanych przepisow:
15

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
216

lula

Ilosc dodanych przepisow:
1

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
246

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2962