Przepisy kulinarne
Poniedziałek, 8 Lutego 2016. Ilość przepisów w serwisie: 45433
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Zupa z pora

Zupa z pora
Dodane przez:
Czas przygotowania: 40 minut
Czas duszenia: 15 minut

Składniki

  • 100g cebuli
  • 2 główki czosnku
  • 400g pora
  • 100g selera
  • 300g ziemniaków
  • 20 g masła
  • 1 litr wywaru
  • pół łyżeczki tymianku
  • 2 listki laurowe
  • Natka pietruszki
  • 50 ml śmietany

Przepis na warzywną zupę - zupa z pora

Etapy przygotowania

Pokrój w malakserze cebulę, czosnek, pora i selera na cienkie plastry . Obierz i pokrój w kostkę ziemniaki.

Rozgrzej garnek. Dodaj masło, warzywa (oprócz ziemniaków). Wszystkie składniki podsmaż, mieszając delikatnie przez około 10 – 15 minut. Następnie dodaj wywaru i ziemniaki. Wszystko zagotuj.

Dodaj zioła i zmniejsz temperaturę. Przykryj garnek pokrywka i duś przez około 15 minut.

Po ugotowaniu wyjmij z garnka liście laurowe i pozwól zupie ostygnąć. Następnie zmiksuj ją używając blendera. Powstałą zupę znowu delikatnie podgrzej. Dodaj przyprawy do smaku oraz śmietanę.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda