Przepisy kulinarne
Środa, 20 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44051
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Zupa z ciecierzycy

Zupa z ciecierzycy  shutterstock.com
Dodane przez:
Czas przygotowania: 25 minut
Czas gotowania: 30 minut
Kaloryczność: 330 kcal
Ilość porcji: 4

Składniki

  • cebula
  • ząbek czosnku
  • łyżeczka rozmarynu
  • 3 łyżki oliwy
  • 30 dag ciecierzycy z puszki
  • 25 dag ziemniaków
  • 10 dag białej kapusty
  • 10 dag cukinii
  • pomidor
  • 2 liście laurowe
  • marchewka
  • 1/2 strąka papryki
  • 600 ml bulionu warzywnego
  • sól, pieprz
  • szczypta kminku

Etapy przygotowania

Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Kapustę opłukać i poszatkować.

Cukinię umyć i pokroić w kostkę. Pomidor sparzyć, obrać i pokroić w kostkę. Paprykę pokroić na kawałki. Marchewkę obrać i pokroić w kostkę.

Cebulę, czosnek i rozmaryn chwilkę dusić na gorącej oliwie, dodać osączoną ciecierzycę, marchewkę, ziemniaki, kapustę i liście laurowe.

Poddusić i zalać bulionem. Po kwadransie dodać resztę warzyw i gotować kolejne 5–10 min. Przyprawić solą, pieprzem i kminkiem.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2923

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
202

Ilosc dodanych przepisow:
403

Renia_Kawa

Ilosc dodanych przepisow:
96

karita

Ilosc dodanych przepisow:
111

KuchniaDoroty

Ilosc dodanych przepisow:
1

Le Parle Na O

Ilosc dodanych przepisow:
1

medon

Ilosc dodanych przepisow:
167