Przepisy kulinarne
Czwartek, 21 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44052
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Zupa węgierska

Zupa węgierska
Dodane przez:
Czas przygotowania: 100 minut
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 4-5 pomidorów
  • 2 cebule
  • 2 łyżki oliwy
  • strąk zielonej papryki
  • 50 dag zadniej cielęciny
  • kilka ziaren pieprzu
  • 2 liście laurowe
  • łyżeczka kminku
  • 1/2 łyżeczki kaparów
  • łyżka mielonej słodkiej papryki
  • 4 szkl bulionu (z kostki)
  • 50 dag kiszonej kapusty
  • szklanka kwaśnej śmietany
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz

pyszna zupa warzyna z dodatkiem cielęciny,kaparów,pomidorów i kiszonej kapusty....

Etapy przygotowania

Cebulę obrać, drobno posiekać, usmażyć na oliwie na złoty kolor. Pomidory sparzyć i po zdjęciu skórki pokroić na kawałki, dodać do gorącej cebuli. Strąk papryki podgrzewać przez kilka minut w gorącym piekarniku, następnie włożyć do woreczka foliowego, chwile potrzymać, wyjąć, oczyścić ( usunąć skórkę, pestki i gniazdo nasienne), pokroić na paski, wrzucić do pomidorów wraz z ziarnami pieprzu. Dusić na małym ogniu około 15 minut, dodać drobno pokrojone mięso, przyprawy oraz kapary, a po kilku minutach wlać bulion.

Zupę gotować pod przykryciem około 40 minut, wymieszać z kiszoną kapustą, gotować jeszcze około 60 minut. Tuż przed podaniem doprawić śmietaną solą i pieprzem.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Ilosc dodanych przepisow:
403

Le Parle Na O

Ilosc dodanych przepisow:
2

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
202

Renia_Kawa

Ilosc dodanych przepisow:
96

karita

Ilosc dodanych przepisow:
111

KuchniaDoroty

Ilosc dodanych przepisow:
1

medon

Ilosc dodanych przepisow:
167

lena33

Ilosc dodanych przepisow:
36