Przepisy kulinarne
Sobota, 1 Listopada 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44228
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Zupa rybna

Zupa rybna
Dodane przez:
Czas przygotowania: 2 godzin
Ilość porcji: 5

Składniki

  • 2 głowy i 2 kręgosłupy z łososia
  • 2 filety z łososia po 20 dag
  • makaron zacierka z Lubelli
  • marchew
  • seler
  • pietruszka
  • 1/2 papryki
  • 1 cm imbiru

Zupa dla smakoszy.

Etapy przygotowania

1. Głowy i kręgosłup gotować około godziny, nie dolewając wody. Wywar przecedzić.
2. Dodać startą marchew, seler, pietruszkę, pokrojoną w kosteczkę paprykę czerwona, 1 cm imbiru. Gotować około 30 min.
3.Pod koniec gotowania dodać obrane mięso z kręgosłupa, wrzucić filety, doprawić solą, pieprzem, zielona pietruszką, wsypać zacierkę, gotować jeszcze 5 min.
SMACZNEGO!!


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
14.8.2009

o dobre...

 
14.8.2009

A spróbuj jeszcze prócz imbiru dodać trawę cytrynową i zaprawić mleczkiem kokosowym - wychodzi taka wspaniała zupa rybna o smaku tajskim ,ze ślinka cieknie. Rybna doprawiana imbirem- pycha. Brawo.

 
14.8.2009

zupę rybną często robiła moja Mama za czasów PRL-u. Oczywiście nie z łososia i zamiast zacierki były ziemniaki.





REKLAMA

Sonda

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
239

Klajdek

Ilosc dodanych przepisow:
1

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
117