Przepisy kulinarne
Sobota, 25 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44224
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Zupa rybna

Zupa rybna
Dodane przez:
Czas przygotowania: 80 minut

Składniki

  • 2 litry wody
  • 2 filety rybne dowolnej ryby
  • 2 ziemniaki
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 mały seler
  • duża cebula
  • czerwona lub żółta papryka słodka
  • pomidor
  • 2 łyżki mąki orkiszowej lub pszennej
  • 2 listki laurowe
  • 4 ziarenka ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego
  • pół łyżeczki kardamonu
  • sól, pieprz do smaku
  • 2 łyżeczki zielonej pietruszki

pożywna i zdrowa zupka

Etapy przygotowania

Do gotującej wody wrzucamy filety rybne. Po 10 minutach od zagotowania trzeba wyjąć je łyżką na talerz i gdy ostygną dokładnie oczyścić z ości oraz pokroić na drobne kawałki. Do wywaru po rybie wrzucamy pokrojone w kostkę lub "na zapałkę" marchew, seler, ziemniaki, pietruszkę i gotujemy na małym ogniu. Pokrojoną w kostkę cebulę należ zeszklić na patelni dodając pokrojoną paprykę i pomidor. Gdy całość się podsmaży oprószamy to mąką i dodajemy do wywaru. Zupę doprawiamy przyprawami (sól, kardamon, ziele angielskie, czosnek) i wkładamy kawałki ryby. Gotujemy pod przykryciem. Na koniec doprawić zupę pieprzem i zieloną pietruszką


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
237

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
4

egzotyczneprz

Ilosc dodanych przepisow:
1

gwiazdeczka20

Ilosc dodanych przepisow:
11

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
210