Przepisy kulinarne
Piątek, 18 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43571
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Zupa porowa z białą kiełbasą

Zupa porowa z białą kiełbasą grażyna
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut
Ilość porcji: 5

Składniki

  • bulion (litr)
  • biała kiełbasa
  • 1-2 pory (białe części)
  • 1 marchewka
  • pół selera, cebula, 3 ziemniaki
  • 50 ml kwaśnej śmietany
  • bagietka, ser wędzony
  • tymianek, sól, pieprz, pietruszka

biała kiełbasa w porowej zupie, podana z grzankami z serem wędzonym

Etapy przygotowania

Do gorącego bulionu włożyć kiełbasę na 10 minut. Wyjąć , ostudzić, pokroić na kawałki.
Cebulę, selera, marchew, pora zetrzeć na tarce i podsmażyć na oleju. Dodać kiełbasę i smażyć 10 minut. Wszystko przenieść do bulionu i gotować 20 minut. Pokroić ziemniaki w kostkę, dodać do zupy gotując 10 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Bagietkę pokroić w plastry, na każdym położyć plaster wędzonego sera, posypać tymiankiem i zapiec w piekarniku.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
89

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

magdelka

Ilosc dodanych przepisow:
1

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
9

Klaudusia2008

Ilosc dodanych przepisow:
2

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!