Przepisy kulinarne
Środa, 23 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43587
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Zupa pomidorowa z ryżem

Zupa pomidorowa z ryżem blackbetty
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 8

Składniki

  • 1 kostka rosołowa (najlepsza na żeberkach)
  • 2 łyzki koncentartu pomidorowego
  • przyprawa - ziarenka smaku, vegeta itp
  • sól
  • maggi
  • 1 łyżka śmietany 12 lub 18%
  • 20dag ryżu

Smaczna i zdrowa - zupa pomidorowa :)

Etapy przygotowania

Do garnka z zimną wodą (około 2,5 litra) wrzucamy kostkę rosołową i  troszeczkę soli. doprowadzamy do zagotowania, następnie dodajemy koncentrat i nadal gotujemy. Oczywiście kostka na wędzonych żeberkach nie zastąpi prawdziwych żeberek, ale gwarantuję że jest równie smaczna :)

Można ryż dać bezposrednio do wywaru, ale ugotowany w osobnym granku jest smaczniejszy.

Gdy ryże jest juz gotowy, a nasz wywar się gotuje, łaczymy ryż z wywarem i jeszcze chwilkę gotujemy, Przyprawiamy maggi, warzywkiem. A na koniec zaciągamy śmietaną. Aby smietana się nie zwarzyła należy ją lekko posolić.

Smacznego


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

ewasng2

Ilosc dodanych przepisow:
240

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
91

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
68

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

yzka

Ilosc dodanych przepisow:
1

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!