Przepisy kulinarne
Sobota, 1 Listopada 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44228
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Zupa pieczarkowa z makaronem

Zupa pieczarkowa z makaronem
Dodane przez:
Czas przygotowania: 15 minut
Czas gotowania: 45 minut

Składniki

  • 1/2 kg pieczarek
  • 1 porcja rosołowa z drobiu
  • sól,pieprz
  • makaron
  • 1 łyżka margaryny
  • 1/2 szkl. śmietany 18%
  • 1 łyzka maki pszennej
  • 1 łyżka majeranku

Bardzo dobra zupa z makaronem

Etapy przygotowania

Z porcji rosołowej ugotować rosół i przelać go przez sito do drugiego garnka.Ponownie wstawić rosół na ogień i dodać oczyszczone drobniutko pokrojone i podduszone na margarynie pieczarki.Gotować ok. 15 minut, dodać zaprawę ze śmietany i mąki ,wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, majerankiem ,chwilę podgrzewać na małym ogniu cały czas mieszając.Makaron ugotować , nałożyć na talerze i zalać gorącą zupą .


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
239

Klajdek

Ilosc dodanych przepisow:
1

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
117