Przepisy kulinarne
Poniedziałek, 24 Listopada 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44342
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Zupa parzybroda

Zupa parzybroda
Dodane przez:
Czas przygotowania: 120 minut

Składniki

  • 70dag łopatki
  • młoda kapusta
  • 3 marchewki
  • 1 korzeń pietruszki
  • pół selera
  • pół pora
  • 5 średnich ziemniaków
  • 2 kostki rosołowe
  • ziele angielskie
  • sól
  • pieprz

Wiosenna zupa na cześć młodej kapusty

Etapy przygotowania

Do dużego garnka wlej 1,5 litra wody. Włóż mięso, doprowadź wywar do wrzenia i gotuj ok.5 minut. Zdejmij utworzoną na wierzchu pianę. Dodaj włoszczyznę: potartą marchew, pietruszkę, seler i pokrojony por. Wsyp łyżkę soli. Dodaj ziele angielskie i kostki rosołowe. Gotuj na małym ogniu ok. 15 minut. Następnie wrzuć pokrojoną drobno kapustę i dalej gotuj. W oddzielnym garnku ugotuj drobno pokrojone, osolone ziemniaki. Gdy będą już całkiem miękkie dodaj je do zupy. Z gotującej się zupy wyciągnij mięso i pokrój w drobne kawałki.Wrzuć je z powrotem do zupy. Całość gotuj jeszcze 10-15 minut. Na koniec posyp pieprzem.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
15.5.2009

U nas te zupe robi sie z kapusty kiszonej :) A nazwa wywodzi sie stad ze kapusta w niej nie powinna byc własnie drobno pokrojona tylko taka dluga i to ona parzy w brode przy jedzeniu :)





REKLAMA

Sonda

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
196

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2958

Apetyt

Ilosc dodanych przepisow:
3

beniawojt

Ilosc dodanych przepisow:
2

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
5

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
16

natalina4

Ilosc dodanych przepisow:
56