Przepisy kulinarne
Czwartek, 20 Listopada 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44279
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Zupa ogonowa

Zupa ogonowa
Dodane przez:
Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 150 minut
Kaloryczność: 175 kcal
Ilość porcji: 8

Składniki

  • 1 kg ogona wołowego
  • włoszczyzna
  • cebula
  • 4 goździki
  • 2–3 łyżeczki Ziarenek Smaku Ziołowych WINIARY
  • ząbek czosnku
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 12 kromek bułki albo chleba staropolskiego
  • masło
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

Pokrojony ogon zalać w garnku zimną wodą. Zagotować, odcedzić. Ponownie zalać zimną wodą, postawić na dużym ogniu. W trakcie gotowania odszumować.

Cebulę i czosnek obrać. Czosnek posiekać. Cebulę naszpikować goździkami. Włoszczyznę obrać, pokroić na duże kawałki, wrzucić do garnka, w którym gotuje się ogon. Dodać cebulę, czosnek, Ziarenka Smaku, pieprz. Gotować pod przykryciem 2 godziny 30 min. Posolić.

Mięso wyjąć, pokroić na małe kawałki, włożyć do zupy. Podawać posypane natką, z grzankami posmarowanymi masłem i upieczonymi w piekarnku w temperaturze 170°C.

Ziarenka Smaku Ziołowe to bukiet ziół: pietruszki, koperku, bazylii, szczypiorku, liści laurowych, ziela angielskiego. Są doskonałe do zup oraz do sałatek.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2958

beniawojt

Ilosc dodanych przepisow:
1

Apetyt

Ilosc dodanych przepisow:
1

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
132