Przepisy kulinarne
Wtorek, 31 Marca 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44642
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Przepisy na wielkanoc

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Zupa ogonowa

Zupa ogonowa
Dodane przez:
Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 150 minut
Kaloryczność: 175 kcal
Ilość porcji: 8

Składniki

  • 1 kg ogona wołowego
  • włoszczyzna
  • cebula
  • 4 goździki
  • 2–3 łyżeczki Ziarenek Smaku Ziołowych WINIARY
  • ząbek czosnku
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 12 kromek bułki albo chleba staropolskiego
  • masło
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

Pokrojony ogon zalać w garnku zimną wodą. Zagotować, odcedzić. Ponownie zalać zimną wodą, postawić na dużym ogniu. W trakcie gotowania odszumować.

Cebulę i czosnek obrać. Czosnek posiekać. Cebulę naszpikować goździkami. Włoszczyznę obrać, pokroić na duże kawałki, wrzucić do garnka, w którym gotuje się ogon. Dodać cebulę, czosnek, Ziarenka Smaku, pieprz. Gotować pod przykryciem 2 godziny 30 min. Posolić.

Mięso wyjąć, pokroić na małe kawałki, włożyć do zupy. Podawać posypane natką, z grzankami posmarowanymi masłem i upieczonymi w piekarnku w temperaturze 170°C.

Ziarenka Smaku Ziołowe to bukiet ziół: pietruszki, koperku, bazylii, szczypiorku, liści laurowych, ziela angielskiego. Są doskonałe do zup oraz do sałatek.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Przepisy na wielkanoc

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3021

radobaryl

Ilosc dodanych przepisow:
1

gastrosfera1

Ilosc dodanych przepisow:
3

Vanek1

Ilosc dodanych przepisow:
114