Przepisy kulinarne
Piątek, 25 Lipca 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44001
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Zupa "Kwaśnica"

Zupa "Kwaśnica" karina
Dodane przez:
Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 60 minut

Składniki

  • 80 dag kapusty kiszonej
  • świerza jarzynka
  • żeberka
  • 4 ząbki czosnku
  • 3 liście laurowe
  • 5 kulek angielskiego ziela
  • odrobina kminku
  • sól, pieprz
  • ziemniaki

Mój mąż pochodzi z gór i uwielbia tę zupę,niepozostało mi nic innego jak nauczyc się ją robic

Etapy przygotowania

Zagotuj wywar z żeberek i jarzynki, potem dodaj pokrojoną kapustę kiszoną i czosnek. Jak zacznie się delikatnie gotowac dodaj wszystkie wymienione w przepisie przyprawy i dalej gotuj, aż kapusta będzie miękka. W osobnym garnku ugotuj ziemniaki. Podawaj zupę z  ziemniakami. Można rówież dodac ugotowane, obrane żeberka. SMACZNEGO


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
23.10.2009

bardzo dobra, polecam

 
23.10.2009

Ponoć dobra ta zupka.





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2896

trufelek

Ilosc dodanych przepisow:
32

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
214

osiemnasciedn

Ilosc dodanych przepisow:
6

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
194