Przepisy kulinarne
Środa, 27 Maja 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44778
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Zupa "Kwaśnica"

Zupa "Kwaśnica" karina
Dodane przez:
Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 60 minut

Składniki

  • 80 dag kapusty kiszonej
  • świerza jarzynka
  • żeberka
  • 4 ząbki czosnku
  • 3 liście laurowe
  • 5 kulek angielskiego ziela
  • odrobina kminku
  • sól, pieprz
  • ziemniaki

Mój mąż pochodzi z gór i uwielbia tę zupę,niepozostało mi nic innego jak nauczyc się ją robic

Etapy przygotowania

Zagotuj wywar z żeberek i jarzynki, potem dodaj pokrojoną kapustę kiszoną i czosnek. Jak zacznie się delikatnie gotowac dodaj wszystkie wymienione w przepisie przyprawy i dalej gotuj, aż kapusta będzie miękka. W osobnym garnku ugotuj ziemniaki. Podawaj zupę z  ziemniakami. Można rówież dodac ugotowane, obrane żeberka. SMACZNEGO


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
23.10.2009

bardzo dobra, polecam

 
23.10.2009

Ponoć dobra ta zupka.





REKLAMA

Sonda

samsos

Ilosc dodanych przepisow:
37

gastrosfera1

Ilosc dodanych przepisow:
14

BezCebuli

Ilosc dodanych przepisow:
3

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
225

rachel_hudson

Ilosc dodanych przepisow:
5

emma1

Ilosc dodanych przepisow:
10

BlackKitty

Ilosc dodanych przepisow:
3