Przepisy kulinarne
Środa, 17 Września 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44178
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Zupa "Kwaśnica"

Zupa "Kwaśnica" karina
Dodane przez:
Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 60 minut

Składniki

  • 80 dag kapusty kiszonej
  • świerza jarzynka
  • żeberka
  • 4 ząbki czosnku
  • 3 liście laurowe
  • 5 kulek angielskiego ziela
  • odrobina kminku
  • sól, pieprz
  • ziemniaki

Mój mąż pochodzi z gór i uwielbia tę zupę,niepozostało mi nic innego jak nauczyc się ją robic

Etapy przygotowania

Zagotuj wywar z żeberek i jarzynki, potem dodaj pokrojoną kapustę kiszoną i czosnek. Jak zacznie się delikatnie gotowac dodaj wszystkie wymienione w przepisie przyprawy i dalej gotuj, aż kapusta będzie miękka. W osobnym garnku ugotuj ziemniaki. Podawaj zupę z  ziemniakami. Można rówież dodac ugotowane, obrane żeberka. SMACZNEGO


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
23.10.2009

bardzo dobra, polecam

 
23.10.2009

Ponoć dobra ta zupka.





REKLAMA

Sonda

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
115

elapoetka

Ilosc dodanych przepisow:
4

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
206

patiszoneczek

Ilosc dodanych przepisow:
1

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
14

natalina4

Ilosc dodanych przepisow:
53

Ilosc dodanych przepisow:
404