Przepisy kulinarne
Niedziela, 21 Grudnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44441
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Zupa "Kwaśnica"

Zupa "Kwaśnica" karina
Dodane przez:
Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 60 minut

Składniki

  • 80 dag kapusty kiszonej
  • świerza jarzynka
  • żeberka
  • 4 ząbki czosnku
  • 3 liście laurowe
  • 5 kulek angielskiego ziela
  • odrobina kminku
  • sól, pieprz
  • ziemniaki

Mój mąż pochodzi z gór i uwielbia tę zupę,niepozostało mi nic innego jak nauczyc się ją robic

Etapy przygotowania

Zagotuj wywar z żeberek i jarzynki, potem dodaj pokrojoną kapustę kiszoną i czosnek. Jak zacznie się delikatnie gotowac dodaj wszystkie wymienione w przepisie przyprawy i dalej gotuj, aż kapusta będzie miękka. W osobnym garnku ugotuj ziemniaki. Podawaj zupę z  ziemniakami. Można rówież dodac ugotowane, obrane żeberka. SMACZNEGO


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
23.10.2009

bardzo dobra, polecam

 
23.10.2009

Ponoć dobra ta zupka.





REKLAMA

Sonda

czarrna

Ilosc dodanych przepisow:
547

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
8

Angua

Ilosc dodanych przepisow:
15

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
216

lula

Ilosc dodanych przepisow:
1

JustynaDzasta

Ilosc dodanych przepisow:
14

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
22

foka

Ilosc dodanych przepisow:
282