Przepisy kulinarne
Czwartek, 30 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44227
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Zupa kurkowa

Zupa kurkowa Beatris
Dodane przez:
Czas przygotowania: 45 minut

Składniki

  • 40 dkg kurek
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 1 duża marchewka
  • 1 pietruszka
  • 2 liście pora
  • 2 liście selera
  • 1 kostka bulionowa
  • 30 dkg ziemniaków
  • pieprz do smaku
  • przyprawa uniwersalna - wg uznania
  • natka pietruszki

Zupa z dodatkiem kurek i piersi z kurczaka.

Etapy przygotowania

Na patelni rozgrzać masło. Wrzucić do niego oczyszczone, umyte i dowolnie pokrojone kurki i posiekany czosnek. Smażyć razem ok. 5 minut. Mięso przełożyć do garnka i zalać ok. 2 litrami wody. Liście pora i selera umyć, marchewkę i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę. Zieleninę i warzywa dodać do mięsa. Dodać też kostkę bulionową (jak ktoś woli to może jej nie dodawać). Wszystko gotować ok. 10 minut od momentu zagotowania. Po tym czasie mięso wyjąć z wywaru, pokroić w dużą kostkę i z powrotem wrzucić do wywaru. Do zupy dodać podsmażone kurki. Ziemniaki obrać i pokroić w niezbyt dużą kostkę, również dodać do zupy. Zupę gotować dalej tak długo, aż ziemniaki zrobią się miękkie. Zupę doprawić do smaku pieprzem i przyprawą uniwersalną. Natkę pietruszki posiekać (ilość wg upodobań) i posypać nią zupę na talerzu.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Klajdek

Ilosc dodanych przepisow:
1

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
117

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
238