Przepisy kulinarne
Niedziela, 20 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43574
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Zupa krupnik

Zupa krupnik  buciol78
Dodane przez:
Czas przygotowania: 90 minut
Ilość porcji: 10

Składniki

  • 1.5 kg.żołądków drobiowych
  • 2 woreczki kaszy jęczmiennej wiejskiej
  • ok.1kg.ziemniaków
  • 4 średnie marchewki
  • 3 średnie pietruszki korzeń
  • 2 średnie cebule
  • pęczek zielonej pietruszki
  • 1/2 kostki masła
  • 3-4 ziela angielskie
  • 3-4 liście laurowe
  • sól,pieprz ,maggi do smaku

Na żołądkach drobiowych.Polecam.

Etapy przygotowania

Żołądki płuczemy pod bieżącą wodą ,usuwamy błony,kroimy  w kostkę (na cztery).Cebulę obieramy,kroimy w średnią kostkę,podsmażamy  w garnku na maśle na złoty kolor.Dodajemy oczyszczone  żołądki,podsmażamy na średnim ogniu,zalewamy wodą i gotujemy   do miękkości.W między czasie warzywa obieramy,płuczemy.Marchewkę oraz  pietruszkę  trzemy na tarce o grubych oczkach,a.ziemniaki  kroimy w  średnią kostkę.Dodajemy do zupy.Kaszę gotujemy   w osobnym garnku wg.przepisu na opakowaniu.Dodajemy do zupy.Całość  gotujemy jeszcze ok.10min.Doprawiamy do smaku.Zieloną pietruszkę siekamy  dodajemy do zupy.SMACZNEGO.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
89

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

magdelka

Ilosc dodanych przepisow:
1

Klaudusia2008

Ilosc dodanych przepisow:
2

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!