Przepisy kulinarne
Piątek, 22 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44052
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Zupa królewska

Zupa królewska anula35
Dodane przez:
Czas przygotowania: 2 godzin
Czas gotowania: 2 godzin

Składniki

  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • 0,5 kg pieczarek
  • warzywa mrożone(1torebka wedle uznania)
  • 2 zupy pieczarkowe z torebki
  • 2 serki topione pieczarkowe typu "kiełbaska"

zupa znakomita na różnego rodzaju przyjęcia

Etapy przygotowania

Mięso przygotować jak na kotlety , formować małe pulpeciki i ugotować w wodzie.

Pieczarki obrać pokroić w pół plasterki obgotować . Następnie przełożyć do pulpetów,dodać

mrożone warzywa i wszystko razem gotować.Gdy wszystko będzie już miękkie dodajemy

zupy rozmieszane według zaleceń na opakowaniu.Doprawiamy do smaku solą, pieprzem

na końcu dodajemy 2 serki , mieszamy. Wszystko jeszcze chwilę razem gotujemy.

Z podanych składników wychodzi dosyć duża porcja  starczająca z powodzeniem dla

10-12 osób.Jest to zupa dosyć gęsta i kaloryczna.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Ilosc dodanych przepisow:
403

Le Parle Na O

Ilosc dodanych przepisow:
2

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
202

Renia_Kawa

Ilosc dodanych przepisow:
96

karita

Ilosc dodanych przepisow:
111

KuchniaDoroty

Ilosc dodanych przepisow:
1

medon

Ilosc dodanych przepisow:
167

lena33

Ilosc dodanych przepisow:
36