Przepisy kulinarne
Wtorek, 29 Lipca 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44006
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Zupa krem z cukini z prażonymi płatkami migdałowymi i słonecznikiem

Zupa krem z cukini z prażonymi płatkami migdałowymi i słonecznikiem Waldemar Przybylski
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Czas gotowania: 25 minut
Kaloryczność: 700 kcal
Ilość porcji: 5

Składniki

  • 2 średniej wielkości cukinie
  • 1 średnia cebula
  • szklanka śmietanki (wystarczy 12%)
  • 10-15 dag sera pleśniowego rokpol
  • około półtorej litra rosołu (ewentualnie z kostki)
  • sól, pieprz
  • odrobina masła do podsmażenia cebuli
  • łyżka płatków migdałowych i słonecznika
  • natka pietruszki do posypania

Wspaniała, szybka i pożywna zupa - może zastąpić cały obiad.

Etapy przygotowania

Cukinie obrać ze skórki, pokroić na kostkę. Jeśli jest wystarczająca młoda nie trzeba usuwać nasion. Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na maśle. Dodać cukinie, zalać rosołem i gotować około 10 minut. Dodać pokruszony ser rokpol oraz śmietankę, pogotować jeszcze 15 minut po czy wszystko zblenderować. Przyprawić solą i pieprzem. Zupę podawać w bulionówkach, posypać wcześniej uprażonymi na suchej patelni ziarnami słonecznika i płatkami migdałowymi oraz świeżą natką pietruszki. Bardzo pożywne danie - z pewnościa może zastąpić cały obiad. Smacznego!!!


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2896

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
219

trufelek

Ilosc dodanych przepisow:
33

Radek pl

Ilosc dodanych przepisow:
1

osiemnasciedn

Ilosc dodanych przepisow:
6

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
70

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
194