Przepisy kulinarne
Czwartek, 27 Listopada 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44355
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Zupa krem z brukselki

Zupa krem z brukselki
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 1 opakowanie mrożonej brukselki (może być świeża)
  • 2 kostki rosołowe
  • 3 łyżeczki masła
  • 1 duża bułka
  • sól, pieprz
  • szczypta cukru
  • łyżka śmietany lub jogurtu naturalnego

Pyszna i sycąca zupa, dobra i na zimę i na lato

Etapy przygotowania

 W niewielkim garnku gotujemy ok.2 litry wody. Do wrzątku wrzucamy kostki rosołowe i mieszamy, aż się rozpuszczą, a następnie wsypujemy brukselkę. Gotujemy do momentu, aż brukselka zmięknie. Bułkę kroimy na kromki. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżeczki masła i smażymy na bardzo małym ogniu kromeczki z bułki na złoty kolor, uważając aby się nie przypaliły. Ugotowaną brukselkę ściągamy z ognia i odstawiamy aby ostygła. Gdy zupa będzie letnia miksujemy ją, aby powstał gładki krem. Zupę podgrzewamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Dekorujemy kleksem śmietany lub jogurtu naturalnego. Podajemy na gorąco z grzankami.  


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
196

beniawojt

Ilosc dodanych przepisow:
5

Apetyt

Ilosc dodanych przepisow:
5

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
18

JustynaDzasta

Ilosc dodanych przepisow:
11

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
5

natalina4

Ilosc dodanych przepisow:
56

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2959