Przepisy kulinarne
Sobota, 4 Lipca 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44895
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Zupa jarzynowa z fasolą

Zupa jarzynowa z fasolą  fotolia.com
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Kaloryczność: 200 kcal
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 20 dag fasoli z puszki
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 ziemniaki
  • kalarepka
  • 2 marchewki
  • 10 dag zielonego groszku
  • 10 dag fasolki szparagowej
  • 2 pomidory
  • 1 l bulionu
  • łyżka oliwy
  • 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

Fasolę osączyć. Ziemniaki, kalarepkę, marchewki i pomidory pokroić. Fasolkę szparagową oczyścić. Cebulę i czosnek posiekać. Groszek umyć.

Oliwę rozgrzać w rondlu, podsmażyć cebulę z czosnkiem. Dodać warzywa i zioła prowansalskie, wlać bulion, gotować 20 minut. Przyprawić.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Darmiona

Ilosc dodanych przepisow:
11

Martyna1991

Ilosc dodanych przepisow:
181

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3094

Camilla24

Ilosc dodanych przepisow:
8

samsos

Ilosc dodanych przepisow:
45

Kloruś

Ilosc dodanych przepisow:
3

Justis1

Ilosc dodanych przepisow:
2

Bez Cukru

Ilosc dodanych przepisow:
10