Przepisy kulinarne
Czwartek, 24 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43590
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Zupa jarzynowa z fasolą

Zupa jarzynowa z fasolą  fotolia.com
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Kaloryczność: 200 kcal
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 20 dag fasoli z puszki
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 ziemniaki
  • kalarepka
  • 2 marchewki
  • 10 dag zielonego groszku
  • 10 dag fasolki szparagowej
  • 2 pomidory
  • 1 l bulionu
  • łyżka oliwy
  • 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

Fasolę osączyć. Ziemniaki, kalarepkę, marchewki i pomidory pokroić. Fasolkę szparagową oczyścić. Cebulę i czosnek posiekać. Groszek umyć.

Oliwę rozgrzać w rondlu, podsmażyć cebulę z czosnkiem. Dodać warzywa i zioła prowansalskie, wlać bulion, gotować 20 minut. Przyprawić.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
ewasng2

Ilosc dodanych przepisow:
242

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1061

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
91

Cukier Puder

Ilosc dodanych przepisow:
2

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
18

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
68

yzka

Ilosc dodanych przepisow:
1

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!