Przepisy kulinarne
Środa, 23 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43587
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Zupa Gyros

Zupa Gyros
Dodane przez:
Czas przygotowania: 70 minut

Składniki

  • 1 Kg. Mięsa wołowego lub wieprzowego
  • Tłuszcz do smażenia ( masło pół na pół z margaryną )
  • Mąka pszenna ( do zasmażki )
  • 2 Kubki śmietany ( 15% tłuszczu )
  • 1 Czerwona papryka
  • 1 Żółta papryka
  • 1 Kostka rosołu warzywnego
  • 250 ml. Sosu chili
  • 4 Łyżki sosu sojowego
  • Przyprawa do gyrosa
  • Przyprawy: Sól / Pieprz

Zupka odgrzana na drugi dzień smakuje jeszcze lepiej.

Etapy przygotowania

► Mięso pokroić w paski, przyprawić przyprawą do gyrosa i usmażyć, dodać śmietanę, dokładnie wymieszać i odstawić na jedną noc do lodówki.

► Kostkę rosołu warzywnego rozpuścić w 2 litrach grącej wody następnie dodać mięso, pokrojoną w kostkę paprykę, sos chilli i gotować około 30 minut. Zrobić lekką zasmażkę, zagotować, dodać sos sojowy i przyprawić do smaku.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
27.11.2012

Do tego groszku nie jestem przekonana, ale tak to wygląda na całkiem dobrą.

 
06.2.2012

Sos chili 250ml?Tak właściwie co to za sos? Znam taki jeden (wietnamski), ale po zjedzeniu 250ml, podejrzewam że wizyta na ostrym dyżurze byłaby konieczna...... 2 kubki śmietany raczej nie złagodzą dominującego smaku chili w tej potrawie.Więc może właściwa byłaby nazwa: ,, zupa chili''.Pozdrowionka

 
05.2.2012

Na zdjęciu z groszkiem.Czy też go się dodaje?Kolorystycznie wygląda pysznie.I na pewno tak smakuje.:)





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
ewasng2

Ilosc dodanych przepisow:
240

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
91

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
68

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

yzka

Ilosc dodanych przepisow:
1

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!