Przepisy kulinarne
Czwartek, 24 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43590
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Zupa grzybowa zabielana

Zupa grzybowa zabielana
Dodane przez:
Czas przygotowania: 45 minut
Kaloryczność: 315 kcal
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 20 dag mrożonych grzybów leśnych lub 7 dag suszonych
  • 1 mała cebula
  • 4 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • 400ml mleka
  • 1 kostka bulionowa warzywna
  • gałązka tymianku
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka vegety
  • 150ml śmietany

Zupa grzybowa zabielana pyszna i smaczna .

Etapy przygotowania

Grzyby mrożone rozmrozić, suszone zalać wodą, moczyć przez noc.Cebulę obrać, posiekać.W rondlu stopić 2 łyżki masła.Na nim zeszklić cebulę.Oprószyć mąką, zasmażyć nie rumieniąc.Stale mieszając dolać 300ml wody, a następnie mleko.Całość gotować 10 minut.Jeśli używamy grzybów suszonych ugotować je.Jeśli mrożonych, usmażyć na pozostałym maśle.Przełożyć do zupy.Dodać kostkę bulionową i całość gotować dalsze 15 minut.Na koniec dołożyć posiekany tymianek.Doprawić solą, pieprzem i vegetą.Dwie chochelki zupy zmiksować ze śmietaną, wlać do zupy w garnku, zagotować.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
ewasng2

Ilosc dodanych przepisow:
240

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
91

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
68

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

yzka

Ilosc dodanych przepisow:
1

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!