Przepisy kulinarne
Czwartek, 21 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44052
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Zupa chłopska

Zupa chłopska monoko77
Dodane przez:
Czas przygotowania: 1 godzin
Ilość porcji: 3

Składniki

  • 300g marchwi,
  • 200g białej rzodkwi,
  • 3 pory,
  • 2 cebule,
  • 2 ziemniaki,
  • 130g wędzonego boczku,
  • 30g masła,
  • 2 listki laurowe,
  • litr bulionu z kostki,
  • duża szczypta tymianku,
  • pęczek natki

Tradycyjny wiejski smak

Etapy przygotowania

 Wigilijny barszcz czerwony        

Marchewkę, pory i rzodkiew starannie obrać, umyć i pokroić w dość duże kawałki. Warzywa dusić w maśle przez 15 minut.

   

Do warzyw wlać litr bulionu, dodać listki laurowe, pieprz i (jeśli trzeba) sól. Gotować jeszcze  około 20 minut, aż warzywa będą miękkie. Na 10 minut przed końcem gotowania do zupy dodać obrane i pokrojone w małe kawałki ziemniaki.

 

Boczek pokroić w paseczki, podsmażyć na patelni i dodać do zupy. Natkę przebrać, umyć i drobno posiekać.

Gorącą zupę rozlać na talerze i każdą porcję posypać posiekaną natką.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2923

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
202

Ilosc dodanych przepisow:
403

Renia_Kawa

Ilosc dodanych przepisow:
96

karita

Ilosc dodanych przepisow:
111

KuchniaDoroty

Ilosc dodanych przepisow:
1

Le Parle Na O

Ilosc dodanych przepisow:
1

medon

Ilosc dodanych przepisow:
167