Przepisy kulinarne
Piątek, 24 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44224
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Rosół wieprzowy

Rosół wieprzowy Mysia27
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut

Składniki

  • 0,5kg mięsa wieprzowego b/k np. łopatki, szynki
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • 3 ziarenka pieprzu
  • 3 listki laurowe
  • kostka rosołowa drobiowo-wołowa
  • kostka rosołowa warzywna lub na włoszczyźnie
  • szczypta przyprawy uniwersalnej
  • marchewka
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki
  • dodatkowo makaron typu nitki

Rosół za którym przepada mój mąż...

Etapy przygotowania

Wodę z mięsem zagotowujemy, odlewamy lub zbieramy łyżką powstałe "zanieczyszczenia" ;), (ja odlewam i dodatkowo płuczę jeszcze mięso porcją wody, dopiero w następnej gotuję). Wrzucamy ziele angielskie, pieprz, listek i pokrojoną marchewkę. Jak się zagotuje dodaję obie kostki i tyci przyprawy typu vegeta. Gotuję ok. 50 minut, chwilę przed końcem troszeczkę solę i pieprzę. Podaję z makaronem typu nitki i natką świeżej pietruszki. Smacznego ;)


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
237

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
4

egzotyczneprz

Ilosc dodanych przepisow:
1

gwiazdeczka20

Ilosc dodanych przepisow:
11

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
210