Przepisy kulinarne
Czwartek, 17 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43571
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Pikantna zupa z fasolą

Pikantna zupa z fasolą  shutterstock.com
Dodane przez:
Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 90 minut
Kaloryczność: 250 kcal
Ilość porcji: 8

Składniki

  • 1 kg wołowiny
  • 30 dag cebuli
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • 3 łyżki słodkiej papryki
  • 1/2 łyżki kminku
  • 3 łyżki pasty pomidorowej
  • 1 l bulionu mięsnego
  • 15 dag fasolki z puszki
  • 2 marchewki
  • 2 papryki
  • 1/4 selera
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

Mięso pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać, zeszklić na łyżce oliwy. Na pozostałej porcjami podsmażyć mięso. Przełożyć do garnka wraz z cebulą i czosnkiem, doprawić solą, pieprzem, kminkiem i papryką, poddusić. Dodać pastę pomidorową, wlać bulion, przykryć, gotować ok. 1 godz.

Marchewki i seler obrać, pokroić w słupki. Papryki oczyścić, pokroić w kostkę. Warzywa dodać do mięsa, gotować kolejne 30 min. Przed końcem gotowania dodać odcedzoną fasolkę, jeszcze raz doprawić i wymieszać.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Aninka88

Ilosc dodanych przepisow:
121

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2803

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1056

czarrna

Ilosc dodanych przepisow:
497

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
88

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
11

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!