Przepisy kulinarne
Środa, 1 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44200
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Piekielna czorba

Piekielna czorba Ja
Dodane przez:
Czas przygotowania: 45 minut
Ilość porcji: 5

Składniki

  • 35 dag łopatki wieprzowej
  • 2 średnie marchewki
  • 1 średnia pietruszka
  • 1/2 średniej czerwonej cebuli
  • 30 dag ziemniaków
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 żółtej papryki
  • 1 puszka pomidorów bez skóry
  • 3 łyżeczki ziół dalmatyńskich
  • natka pietruszki
  • 3-4 ziarenka ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól
  • pieprz
  • woda

Szybka pożywna zupa wywądząca się z kuchni węgierskiej

Etapy przygotowania

Mięso oczyszczamy z błonek, kroimy w drobną kostkę. Zalewamy 3 szklankami wody, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy 20 minut na średnim ogniu. W tym czasie obieramy marchewkę, pietruszkę i cebulę. Płuczemy, kroimy w niedużą kostkę i dodajemy do mięsa. Ściągamy burzyny. Po 10 minutach dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz paprykę posiekaną w drobną kostkę lub cienkie paski. Zupę lekko solimy, wlewamy jeszcze około 2 szklanek wody i gotujemy. Gdy ziemniaki będą już niemal miękkie, dodajemy pokrojone w bardzo drobną kostkę pomidory, sok z połowy cytryny oraz roztarte w dłoni zioła dalmatyńskie. Doprawiamy do smaku solą, i sporą ilością pieprzu. Gotujemy do miękkości warzyw. Przed podaniem posypujemy zupę drobno posiekaną natką pietruszki.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
20.2.2013

Zupa warta zjedzenia.





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2942

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
209

Ilosc dodanych przepisow:
1

Ilosc dodanych przepisow:
405