Przepisy kulinarne
Piątek, 21 Listopada 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44340
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Ostra zupa meksykańska

Ostra zupa meksykańska moskala22
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 6

Składniki

  • mięso mielone 0.5 kg
  • cebula 1 szt
  • czosnek 4 ząbki
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka
  • papryka ostra
  • kukurydza 0.2 kg
  • fasola czerwona 0.2 kg
  • czerwona fasola z kukurydzą po meksykańsku Bonduelle (ewentualnie)
  • pepperoni zielone 2 szt
  • koncentrat pomidorowy 0.1 kg
  • bulionetka drobiowa Knorr 2 szt
  • żółty ser

Gdy mamy ochotę na coś ostrego, a jednocześnie sycącego i łatwego w przygotowaniu

Etapy przygotowania

Czosnek kroimy w cienkie plasterki, a cebulę w drobną kosteczkę. Smażymy aż nabierze złocistego koloru. Wrzucamy do tego mięso mielone i doprawiamy delikatnie solą i papryką. Gdy mięso się już wysmaży, dodajemy koncentrat pomidorowy, kukurydzę i czerwoną fasolę. Jeśli zależy nam na gęstości, można dodać dodatkowo czerwoną fasolę z kukurydzą po meksykańsku razem z zalewą. Całość smażymy przez około 5 minut, po czym zalewamy wodą w takiej ilości, jaka nam odpowiada. Dodajemy 2 bulionetki, pokrojoną drobno papryczkę pepperoni i całość gotujemy. Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Podajemy posypane startym żółtym serem.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
17.3.2010

Wygląda apetycznie, daję 5





REKLAMA

Sonda

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
172

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2958

Apetyt

Ilosc dodanych przepisow:
3

beniawojt

Ilosc dodanych przepisow:
1

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
16

natalina4

Ilosc dodanych przepisow:
56