Przepisy kulinarne
Poniedziałek, 21 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43577
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Ogórkowa z ziemniakami i koperkiem

Ogórkowa z ziemniakami i koperkiem  fotolia.com
Dodane przez:
Czas przygotowania: 40 minut
Kaloryczność: 120 kcal
Ilość porcji: 6

Składniki

  • 20 dag kiszonych ogórków
  • 4 ziemniaki
  • marchewka
  • kawałek selera
  • pietruszka
  • por
  • łyżka masła
  • 100 ml śmietany
  • łyżka posiekanego koperku
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

Marchewkę, pietruszkę i seler obrać, umyć i pokroić w duże kawałki. Por oczyścić, pokroić w krążki.

Warzywa zalać w rondlu 1 i 1/2 l zimnej wody, posolić, gotować 15 minut.

Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w małą kostkę. Dodać do wywaru i gotować kolejne 15 minut.

Ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach wprost do rondelka. Dodać masło i dusić 5 minut. Przełożyć do wywaru i zagotować.

Śmietanę rozrobić z kilkoma łyżkami wywaru, wlać do zupy, zagotować.

Na koniec dodać koperek i przyprawić pieprzem.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
28.1.2010

Zupka rewelacja!!!!!





REKLAMA

Sonda

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
91

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

magdelka

Ilosc dodanych przepisow:
1

Klaudusia2008

Ilosc dodanych przepisow:
2

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!