Przepisy kulinarne
Środa, 22 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44222
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Krupnik z kaszy gryczanej

Krupnik z kaszy gryczanej Aseret
Dodane przez:
Czas przygotowania: 40 minut
Czas gotowania: 30 minut
Ilość porcji: 4

Składniki

  • podroby - 30 dag
  • marchewka - 1 szt
  • pietruszka - 1 szt
  • seler - 1/2 szt
  • cebulka czerwona - 1 mała szt
  • papryka - 1/2 strąka
  • kasza gryczana - 2 łyżki
  • koncentrat pomidorowy - 1 łyżeczka
  • natka pietruszki
  • liść laurowy - 1 szt
  • przyprawa do zup
  • sól
  • pieprz
  • woda - 6 szklanek

Zupa - rewelacja bo w 100 gramach tej zupy znajduje się tylko 35 kcal!

Etapy przygotowania

Ugotować podroby (serduszka, żołądki, skrzydełka lub szyjki drobiowe).
Wyjąć, gdy zmięknie, a do gotującego się wywaru dodać kaszę, starte na grubej tarce warzywa, sól, pieprz, przyprawę do zup.
Pod koniec gotowania włożyć pokrojoną w półkrążki paprykę, dodać koncentrat i pokrojone, wcześniej ugotowane podroby. Zupę posypać natką pietruszki


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
237

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2949

egzotyczneprz

Ilosc dodanych przepisow:
1

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
3

gwiazdeczka20

Ilosc dodanych przepisow:
11

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
15

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
210