Przepisy kulinarne
Wtorek, 30 Września 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44200
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Krem z borowików

Krem z borowików  fotolia.com
Dodane przez:
Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 35 minut
Kaloryczność: 230 kcal
Ilość porcji: 4

Składniki

  • pęczek włoszczyzny
  • cebula
  • 60 dag świeżych borowików
  • 1 i 1/2 l bulionu warzywnego
  • 2 łyżki oliwy
  • łyżka masła
  • 1/2 szklanki śmietany
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

Grzyby oczyścić, pokroić. Cebulę obrać, posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę, smażyć grzyby, aż odparuje woda. Dodać cebulę, masło, doprawić i wymieszać.

Włoszczyznę obrać, umyć, zalać bulionem, gotować pod przykryciem około 20 minut. Odcedzić wywar i połączyć go z grzybami. Gotować jeszcze 10–15 minut.

Zdjąć z ognia, dodać 1–2 ugotowane marchewki, pietruszkę, zmiksować. Zabielić śmietaną, doprawić, wymieszać. Posypać natką. Podawać z grzankami.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2942

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
209

Ilosc dodanych przepisow:
1

Ilosc dodanych przepisow:
405