Przepisy kulinarne
Czwartek, 31 Lipca 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44035
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Kapuśniak ze świeżej kapusty

Kapuśniak ze świeżej kapusty daria
Dodane przez:
Czas przygotowania: 50 minut

Składniki

  • *11/2 l rosołu
  • *30 dag białej kapusty
  • *1 cebula
  • *10 dag wędzonego boczku
  • *liść laurowy
  • *20 dag ziemniaków
  • *łyżka przecieru pomidorowego
  • *sól,pieprz
  • *posiekany koperek

Dobre bo polskie

Etapy przygotowania

Kapustę poszatkować,zalać wodą,dodać listek laurowy i ugotować do miękkości.
Gdy kapusta będzie prawie miękka dodać pokrojone w kostkę ziemniaki.
Cebulę i boczek pokroić w kostkę,przysmażyć,dodać do zupy,chwilę pogotować,doprawić do smaku przecierem pomidorowym,solą i pieprzem.
Zupę podawać z chlebem i posiekanym koperkiem.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2915

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
222

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
120

trufelek

Ilosc dodanych przepisow:
35

Radek pl

Ilosc dodanych przepisow:
1

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
70

Trippin

Ilosc dodanych przepisow:
55

Ilosc dodanych przepisow:
393