Przepisy kulinarne
Czwartek, 18 Września 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44180
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Kapuśniak ze świeżej kapusty

Kapuśniak ze świeżej kapusty daria
Dodane przez:
Czas przygotowania: 50 minut

Składniki

  • *11/2 l rosołu
  • *30 dag białej kapusty
  • *1 cebula
  • *10 dag wędzonego boczku
  • *liść laurowy
  • *20 dag ziemniaków
  • *łyżka przecieru pomidorowego
  • *sól,pieprz
  • *posiekany koperek

Dobre bo polskie

Etapy przygotowania

Kapustę poszatkować,zalać wodą,dodać listek laurowy i ugotować do miękkości.
Gdy kapusta będzie prawie miękka dodać pokrojone w kostkę ziemniaki.
Cebulę i boczek pokroić w kostkę,przysmażyć,dodać do zupy,chwilę pogotować,doprawić do smaku przecierem pomidorowym,solą i pieprzem.
Zupę podawać z chlebem i posiekanym koperkiem.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
115

elapoetka

Ilosc dodanych przepisow:
4

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
206

patiszoneczek

Ilosc dodanych przepisow:
1

sport.96

Ilosc dodanych przepisow:
56

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
14

natalina4

Ilosc dodanych przepisow:
53

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2935