Przepisy kulinarne
Piątek, 24 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44224
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Kapuśniak ze słodkiej kapusty

Kapuśniak ze słodkiej kapusty ewa
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut

Składniki

  • 1 kg kości ze schabu
  • 500 g świeżej kapusty
  • 500 g ziemniaków
  • 2 duże marchewki
  • 1 duża pietruszka
  • natka selera i pietruszki
  • sól i pieprz do smaku
  • 250 ml słodkiej śmietany 18%
  • maggi do smaku
  • woda

Kremowa zupka ze słodkiej kapusty.

Etapy przygotowania

Kości umyć, włożyć do garnka i zalać zimną wodą.
Zagotować, zdejmować co jakiś czas burzyny, aby wywar był klarowny.
Ziemniaki, marchew i pietruszkę obrać, umyć i pokroić w kostkę.
Kapustę obrać z wierzchnich liści i pokroić w kostkę. Po około 30 minutach posolić wywar.
Dodać warzywa i kapustę i gotować prawie do miękkości.
Dodać ziemniaki, natkę selera i pietruszki i gotować do miękkości ziemniaków.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i maggi.
Śmietanę rozmieszać w naczyniu, dodać trochę zupy, dokładnie wymieszać i wlać do kapuśniaku.
Kości obrać i wrzucić do zupy lub podać oddzielnie do poskubania.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
237

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
4

egzotyczneprz

Ilosc dodanych przepisow:
1

gwiazdeczka20

Ilosc dodanych przepisow:
11

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
210