Przepisy kulinarne
Niedziela, 5 Lipca 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44895
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Kapuśniak

Kapuśniak
Dodane przez:
Czas przygotowania: 40 minut
Czas gotowania: 40 minut
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 30 dkg kapusty kiszonej
  • 10 dkg boczku wędzonego
  • kostka rosołowa
  • 1 cebulka
  • 7 ziemniaków

kapuśniak jak u babuni :)

Etapy przygotowania

Kasputkę kiszoną wkładamy do garnka i zalewamy wodą, dodajemy kostkę rosołową oraz boczek pokrojony w plastry. Cebulkę opalamy, ma wtedy specyficzny zapach i zmienia delikatnie kolor zupy. Ziemniaki obieramy o kroimy w kostkę, gotujemy oddzielnie (ponieważ gotowane w kwaśnej zupie nie będą zupełnie miękkie) i dodajemy do zupy. Zupę doprawiamy do smaku przyprawami.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Camilla24

Ilosc dodanych przepisow:
10

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3094

samsos

Ilosc dodanych przepisow:
45

Kloruś

Ilosc dodanych przepisow:
3

Bez Cukru

Ilosc dodanych przepisow:
10

Martyna1991

Ilosc dodanych przepisow:
181

dudi752

Ilosc dodanych przepisow:
1

DanCake

Ilosc dodanych przepisow:
1