Przepisy kulinarne
Sobota, 20 Września 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44181
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Kapuśniak

Kapuśniak
Dodane przez:
Czas przygotowania: 40 minut
Czas gotowania: 40 minut
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 30 dkg kapusty kiszonej
  • 10 dkg boczku wędzonego
  • kostka rosołowa
  • 1 cebulka
  • 7 ziemniaków

kapuśniak jak u babuni :)

Etapy przygotowania

Kasputkę kiszoną wkładamy do garnka i zalewamy wodą, dodajemy kostkę rosołową oraz boczek pokrojony w plastry. Cebulkę opalamy, ma wtedy specyficzny zapach i zmienia delikatnie kolor zupy. Ziemniaki obieramy o kroimy w kostkę, gotujemy oddzielnie (ponieważ gotowane w kwaśnej zupie nie będą zupełnie miękkie) i dodajemy do zupy. Zupę doprawiamy do smaku przyprawami.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
115

elapoetka

Ilosc dodanych przepisow:
4

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
207

sport.96

Ilosc dodanych przepisow:
56

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
14

natalina4

Ilosc dodanych przepisow:
53

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2935

Ilosc dodanych przepisow:
404