Przepisy kulinarne
Czwartek, 31 Lipca 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44035
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Kapuśniak

Kapuśniak
Dodane przez:
Czas przygotowania: 40 minut
Czas gotowania: 40 minut
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 30 dkg kapusty kiszonej
  • 10 dkg boczku wędzonego
  • kostka rosołowa
  • 1 cebulka
  • 7 ziemniaków

kapuśniak jak u babuni :)

Etapy przygotowania

Kasputkę kiszoną wkładamy do garnka i zalewamy wodą, dodajemy kostkę rosołową oraz boczek pokrojony w plastry. Cebulkę opalamy, ma wtedy specyficzny zapach i zmienia delikatnie kolor zupy. Ziemniaki obieramy o kroimy w kostkę, gotujemy oddzielnie (ponieważ gotowane w kwaśnej zupie nie będą zupełnie miękkie) i dodajemy do zupy. Zupę doprawiamy do smaku przyprawami.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2915

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
222

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
120

trufelek

Ilosc dodanych przepisow:
33

Radek pl

Ilosc dodanych przepisow:
1

osiemnasciedn

Ilosc dodanych przepisow:
6

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
70

Trippin

Ilosc dodanych przepisow:
55