Przepisy kulinarne
Środa, 16 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43568
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Flaczki wołowe mojej mamy

Flaczki wołowe mojej mamy Anullka
Dodane przez:
Czas przygotowania: 65 minut

Składniki

  • 1 kg flaków wołowych mrożonych
  • 1 duża marchew
  • mały kawałek selera
  • 1 duży liść laurowy
  • sól do smaku
  • pieprz ziołowy lub prawdziwy
  • majeranek
  • przyprawa do flaków
  • 5 łyżek bułki tartej
  • 1 kostka warzywna

Bardzo smaczne flaczki,polecam.

Etapy przygotowania

Flaki mrożone zalać wodą,zagotować odlać wodę,zalać nową, gotować 30 min,odcedzić na sitku.
Wrzucić flaki do czystego garnka, zalać gotowaną wodą około 2 litry,
dodać startego selera i marchew na tarce o grubych oczkach,liść laurowy,ziele angielskie,przyprawę do flaków,kostkę warzywną.
Wszystko gotować na wolnym ogniu 15 min,pod koniec gotowania doprawić majerankiem i pieprzem,wsypać bułkę tartą i gotować jeszcze 7 min.
Do tych flaków nie potrzeba rosołu,ani żadnej zasmażki,flaczki są gęstawe od bułki tartej,smakują wyśmienicie i nie są tłuste.(ale jeżeli lubimy,możemy zrobić zasmażkę z masła i mąki)
Smacznego.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
30.5.2009

Dość ciekawy sposób z tą bułką tartą.





REKLAMA

Sonda

Aninka88

Ilosc dodanych przepisow:
121

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
108

czarrna

Ilosc dodanych przepisow:
497

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2803

ewasng2

Ilosc dodanych przepisow:
235

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1054

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
87

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
11

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!