Przepisy kulinarne
Wtorek, 29 Lipca 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44009
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku
Dodane przez:
Czas przygotowania: 40 minut

Składniki

  • 1 opakowanie fasoli piękny jaś (dużej)
  • 1/2 słoiczka przecieru pomidorowego
  • skórka od boczku wędzonego
  • 1 kg kiełbasy zwyczajnej
  • 1/2 łyżki słodkiej papryki
  • łyżka cukru
  • 3-4 cebule
  • smalec
  • sól, pieprz

Pyszna fasolka po bretońsku.

Etapy przygotowania

  1. Fasolę dokładnie płuczemy, wlewamy wodę i moczymy przez noc.Na drugi dzień gotujemy ją w tej samej wodzie, w której się moczyła.Dodajemy skórkę z boczku i odrobinę soli.
  2. Kiełbasę kroimy w dużą kostkę, cebulę również.Na patelni roztapiamy smalec i podsmażamy na nim kiełbasę z cebulą.
  3. Kiełbasę z cebulą przekładamy do miękkiej fasoli, dodajemy przecier pomidorowy, doprawiamy cukrem i pieprzem do smaku.Gotujemy na wolnym ogniu, aż połowa sosu odparuje.Fasolka najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem.

Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2896

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
219

trufelek

Ilosc dodanych przepisow:
33

Radek pl

Ilosc dodanych przepisow:
1

osiemnasciedn

Ilosc dodanych przepisow:
6

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
70

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
194