Przepisy kulinarne
Poniedziałek, 3 Sierpnia 2015. Ilość przepisów w serwisie: 45055
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku
Dodane przez:
Czas przygotowania: 40 minut

Składniki

  • 1 opakowanie fasoli piękny jaś (dużej)
  • 1/2 słoiczka przecieru pomidorowego
  • skórka od boczku wędzonego
  • 1 kg kiełbasy zwyczajnej
  • 1/2 łyżki słodkiej papryki
  • łyżka cukru
  • 3-4 cebule
  • smalec
  • sól, pieprz

Pyszna fasolka po bretońsku.

Etapy przygotowania

  1. Fasolę dokładnie płuczemy, wlewamy wodę i moczymy przez noc.Na drugi dzień gotujemy ją w tej samej wodzie, w której się moczyła.Dodajemy skórkę z boczku i odrobinę soli.
  2. Kiełbasę kroimy w dużą kostkę, cebulę również.Na patelni roztapiamy smalec i podsmażamy na nim kiełbasę z cebulą.
  3. Kiełbasę z cebulą przekładamy do miękkiej fasoli, dodajemy przecier pomidorowy, doprawiamy cukrem i pieprzem do smaku.Gotujemy na wolnym ogniu, aż połowa sosu odparuje.Fasolka najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem.

Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3135

Camilla24

Ilosc dodanych przepisow:
30

kuchareczka22

Ilosc dodanych przepisow:
186

mlemmlem

Ilosc dodanych przepisow:
3

Vanek1

Ilosc dodanych przepisow:
121

nena1911

Ilosc dodanych przepisow:
2

zinas

Ilosc dodanych przepisow:
3

dori12dori

Ilosc dodanych przepisow:
1