Przepisy kulinarne
Sobota, 30 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44150
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku
Dodane przez:
Czas przygotowania: 40 minut

Składniki

  • 1 opakowanie fasoli piękny jaś (dużej)
  • 1/2 słoiczka przecieru pomidorowego
  • skórka od boczku wędzonego
  • 1 kg kiełbasy zwyczajnej
  • 1/2 łyżki słodkiej papryki
  • łyżka cukru
  • 3-4 cebule
  • smalec
  • sól, pieprz

Pyszna fasolka po bretońsku.

Etapy przygotowania

  1. Fasolę dokładnie płuczemy, wlewamy wodę i moczymy przez noc.Na drugi dzień gotujemy ją w tej samej wodzie, w której się moczyła.Dodajemy skórkę z boczku i odrobinę soli.
  2. Kiełbasę kroimy w dużą kostkę, cebulę również.Na patelni roztapiamy smalec i podsmażamy na nim kiełbasę z cebulą.
  3. Kiełbasę z cebulą przekładamy do miękkiej fasoli, dodajemy przecier pomidorowy, doprawiamy cukrem i pieprzem do smaku.Gotujemy na wolnym ogniu, aż połowa sosu odparuje.Fasolka najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem.

Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
110

sport.96

Ilosc dodanych przepisow:
48

jasminaa

Ilosc dodanych przepisow:
75

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2930

szpinakowa :D

Ilosc dodanych przepisow:
1

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
13

medon

Ilosc dodanych przepisow:
168

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
204