Przepisy kulinarne
Wtorek, 22 Lipca 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43985
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Duńska zupa z porów

Duńska zupa z porów bernika
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut

Składniki

  • Masło
  • 4 pory
  • 2 cebule
  • 1 l bulionu z kury
  • sól
  • pieprz
  • 25 dag łagodnego serka topionego (ja uzywam ementalera)
  • 1 szkl. gęstej śmietany (niekoniecznie, czasami wystarczy sam serek)
  • kosteczki szynki
  • tarty ser
  • cos zielonego - natka

Zupa ta w naszym menu widnieje od hohoho a moze i jeszcze dłuzej....

Etapy przygotowania

Pokroić pory i cebulę w plasterki (cebule mozna w gruba kostke), usmażyć na maśle, wlać gorący bulion, przyprawic solą, pieprzem, gotować 20 min. pod przykryciem. Dodać serek topiony, aż się rozpuści mieszać, wlać śmietanę gdy jej używamy. Podawać posypaną szynką i tartym serem i czymś zielonym. U mnie natka pietruszki.
aha na zdjeciu zupa nie została posypana serem bo zapomniałam a gdy sobie
przypomniałam po zupie nie bylo śladu:)


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2885

osiemnasciedn

Ilosc dodanych przepisow:
5

trufelek

Ilosc dodanych przepisow:
30

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
212