Przepisy kulinarne
Niedziela, 30 Sierpnia 2015. Ilość przepisów w serwisie: 45126
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Duńska zupa z porów

Duńska zupa z porów bernika
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut

Składniki

  • Masło
  • 4 pory
  • 2 cebule
  • 1 l bulionu z kury
  • sól
  • pieprz
  • 25 dag łagodnego serka topionego (ja uzywam ementalera)
  • 1 szkl. gęstej śmietany (niekoniecznie, czasami wystarczy sam serek)
  • kosteczki szynki
  • tarty ser
  • cos zielonego - natka

Zupa ta w naszym menu widnieje od hohoho a moze i jeszcze dłuzej....

Etapy przygotowania

Pokroić pory i cebulę w plasterki (cebule mozna w gruba kostke), usmażyć na maśle, wlać gorący bulion, przyprawic solą, pieprzem, gotować 20 min. pod przykryciem. Dodać serek topiony, aż się rozpuści mieszać, wlać śmietanę gdy jej używamy. Podawać posypaną szynką i tartym serem i czymś zielonym. U mnie natka pietruszki.
aha na zdjeciu zupa nie została posypana serem bo zapomniałam a gdy sobie
przypomniałam po zupie nie bylo śladu:)


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3154

samsos

Ilosc dodanych przepisow:
51

Renia_Kawa

Ilosc dodanych przepisow:
100

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
233

agasurf11

Ilosc dodanych przepisow:
9

emma1

Ilosc dodanych przepisow:
18