Przepisy kulinarne
Środa, 20 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44051
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Barszcz biały z jajkiem

Barszcz biały z jajkiem pacpaw
Dodane przez:
Czas przygotowania: 40 minut
Ilość porcji: 3

Składniki

  • 1 opakowanie Barszcz biały,
  • skóra z boczku wieprzowego,
  • 2 ziele angielskie,
  • 2 liść laurowy,
  • 5 sztuk pieprz kolorowy ziarnisty Prymat,
  • 1 łyżeczka majeranek,
  • 30 dag kiełbasa myśliwska,
  • jaja na twardo,
  • 5 listków lubczyk

barszcz biały gotowany na kiełbasce podany z połówką jajka

Etapy przygotowania

Do zimnej wody wrzucamy skórę z boczku i rozpoczynamy gotowanie. Gdy się zagotuje dodajemy liść laurowy, pieprz kolorowy, ziele angielskie i gotujemy ok. 15 minut. Następnie wrzucamy pokrojoną kiełbasę (najlepsza byłaby jak najbardziej sucha), poszatkowane liście lubczyku, majeranek i dodajemy barszcz biały (możemy wcześniej rozrobić go w letnim wywarze lub z odrobiną wody). Całość gotujemy ok. 10-15 minut. Podajemy z połówką jajka ugotowanego na twardo. Smacznego.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
25.8.2012

Może i dobre,ale barszcz zrobiony na zakwasie własnej roboty jest zdrowszy i smaczniejszy.Zupy w proszku zawierają dużo nie zdrowych wręcz szkodliwych składników.Polecam zupy własnej produkcii.Kolejny aspekt to satysfakcja a nie łatwizna.Pozdrawiam.





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2923

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
202

Ilosc dodanych przepisow:
403

Renia_Kawa

Ilosc dodanych przepisow:
96

karita

Ilosc dodanych przepisow:
111

KuchniaDoroty

Ilosc dodanych przepisow:
1

Le Parle Na O

Ilosc dodanych przepisow:
1

medon

Ilosc dodanych przepisow:
167