buraczki_na_barszcz

Buraczki na barszcz

Ocena:

4.13 (240)

  • 2 godz. 0 min.
  • dla 1 osoby

Przepis wypróbowany. Buraczki są bardzo smaczne a barszcz jeszcze lepszy.

Składniki:

  • Składniki na buraczki:
  • Małe buraczki
  • Woda źródlana
  • Sól
  • Ziele angielskie
  • Pieprz ziarnisty

Buraczki na barszcz - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Surowe buraczki obrać a następnie przełożyć do wyparzonych litrowych słoików. Jeśli buraczki są zbyt duże, przekroić na pół. Do każdego słoika wsypać po 2 ziarna ziela angielskiego oraz pieprzu. Dodać po pół łyżeczki soli. Słoki zalać do pełna zimną wodą źródlaną. Zakręcić wyparzonymi wieczkami a następnie umieścić w garnku z zimną wodą i pasteryzować przez 1 godzinę od momentu zagotowania wody w garnku.
  • Gotowe buraczki nadają się do ugotowania barszczu.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne