pizza_chlebowa

„Pizza" chlebowa

Ocena:

4.54 (177)

  • 30 min.
  • dla 6 osób
danie szybkie, sycące i tanie

Składniki:

  • * pieczywo czerstwe 4-5 kromek
  • * jajka 2 - 3 szt
  • * ulubione składniki do pizzy
  • * żółty ser (np. kawałek, który nam obsechł)
  • * pieprz
  • * papryka mielona
  • * zioła do pizzy,
  • * oliwki,
  • * kapusta pekińska
  • * majonez
  • * ketchup

„pizza" chlebowa - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Blachę do pizzy lub naczynie żaroodporne (ja zrobiłam ją dziś na dużej, prostokątnej blaszce do pieczenia ciasta) smarujemy olejem, układamy kromki chleba.
  • Jajka (dziś zrobiłam z 6 jaj - dla 4 osób) z dodatkiem soli, pieprzu, papryki roztrzepujemy widelcem i wylewamy na chleb.
  • Odstawiamy na 10 minut, aby chleb nasiąkł. Następnie układamy składniki tak jak do pizzy, czyli to, co mamy lub, co lubimy (np. plastry szynki, salami, paprykę, pomidora, cebulę, oliwki itp.).
  • Wszystko posypujemy ziołami, startym serem i zapiekamy w piekarniku przez 10-15 min. w temperaturze 150 stopni C.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne