Przepisy kulinarne
Sobota, 19 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43574
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Warzywa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Zielone szparagi smażone na maśle :

Zielone szparagi smażone na maśle : Babciagramolka
Dodane przez:
Czas przygotowania: 20 minut
Czas smażenia: 20 minut
Ilość porcji: 2

Składniki

  • 2 pęczki zielonych szparagów
  • 3 łyżki oliwy
  • 4 łyżki masła
  • sól
  • pieprz mielony biały

Odmiana w przyrządzaniu szparagów - zamiast gotowania duszenie na maśle.

Etapy przygotowania

   

Oczyścić szparagi delikatnie ścinając zdrewniałe  końcówki  .Nie ma potrzeby obierać .Na dużej patelni rozgrzać oliwę i na gorąca wrzucić szparagi ( jak są bardzo długie można przeciąć na dwa kawałki ).Smażyć przewracając na rumiano ok. 10 minut .Dodać masło . Poczekać aż masło się zrumieni i nabierze lekko orzechowego smaku. Posolić i lekko popieprzyć szparagi.

 

Ja podałam z młodymi ziemniaczkami z wody i sadzonym jajkiem .

 


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
89

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

magdelka

Ilosc dodanych przepisow:
1

Klaudusia2008

Ilosc dodanych przepisow:
2

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!