Przepisy kulinarne
Piątek, 31 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44227
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Warzywa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Zielone szparagi smażone na maśle :

Zielone szparagi smażone na maśle : Babciagramolka
Dodane przez:
Czas przygotowania: 20 minut
Czas smażenia: 20 minut
Ilość porcji: 2

Składniki

  • 2 pęczki zielonych szparagów
  • 3 łyżki oliwy
  • 4 łyżki masła
  • sól
  • pieprz mielony biały

Odmiana w przyrządzaniu szparagów - zamiast gotowania duszenie na maśle.

Etapy przygotowania

   

Oczyścić szparagi delikatnie ścinając zdrewniałe  końcówki  .Nie ma potrzeby obierać .Na dużej patelni rozgrzać oliwę i na gorąca wrzucić szparagi ( jak są bardzo długie można przeciąć na dwa kawałki ).Smażyć przewracając na rumiano ok. 10 minut .Dodać masło . Poczekać aż masło się zrumieni i nabierze lekko orzechowego smaku. Posolić i lekko popieprzyć szparagi.

 

Ja podałam z młodymi ziemniaczkami z wody i sadzonym jajkiem .

 


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Klajdek

Ilosc dodanych przepisow:
1

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
117

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
238