Przepisy kulinarne
Wtorek, 29 Lipca 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44006
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Warzywa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Surówka z sosem czosnkowym:

Surówka z sosem czosnkowym:
Dodane przez:
Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 15 minut
Ilość porcji: 6

Składniki

  • 1 główka kapusty pekińskiej,
  • 1 puszka czerwonej fasoli,
  • 80 ml kwaśnej 12% śmietany,
  • 125 ml majonezu,
  • 4 ząbki czosnku.

Super surówka, połączenie kapusty, czerwonej fasoli i czosnku.

Etapy przygotowania

Kapustę poszatkować (oczywiście najpierw usunąć uszkodzone i zwiędnięte liście i opłukać).
Zmiażdżyć czosnek,  dobrze wymieszać ze śmietaną i majonezem.
Odcedzić na sitku fasolę.
Sos wymieszać dokładnie z kapustą, dosypać fasolę i delikatnie wymieszać.
Surówka  jest gotowa do spożycia natychmiast,  bez oczekiwania.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2896

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
219

trufelek

Ilosc dodanych przepisow:
33

Radek pl

Ilosc dodanych przepisow:
1

osiemnasciedn

Ilosc dodanych przepisow:
6

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
70

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
194