Przepisy kulinarne
Piątek, 19 Września 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44181
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Warzywa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Surówka z sosem czosnkowym:

Surówka z sosem czosnkowym:
Dodane przez:
Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 15 minut
Ilość porcji: 6

Składniki

  • 1 główka kapusty pekińskiej,
  • 1 puszka czerwonej fasoli,
  • 80 ml kwaśnej 12% śmietany,
  • 125 ml majonezu,
  • 4 ząbki czosnku.

Super surówka, połączenie kapusty, czerwonej fasoli i czosnku.

Etapy przygotowania

Kapustę poszatkować (oczywiście najpierw usunąć uszkodzone i zwiędnięte liście i opłukać).
Zmiażdżyć czosnek,  dobrze wymieszać ze śmietaną i majonezem.
Odcedzić na sitku fasolę.
Sos wymieszać dokładnie z kapustą, dosypać fasolę i delikatnie wymieszać.
Surówka  jest gotowa do spożycia natychmiast,  bez oczekiwania.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
115

elapoetka

Ilosc dodanych przepisow:
4

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
207

sport.96

Ilosc dodanych przepisow:
56

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
14

natalina4

Ilosc dodanych przepisow:
53

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2935

Ilosc dodanych przepisow:
404