Przepisy kulinarne
Sobota, 29 Sierpnia 2015. Ilość przepisów w serwisie: 45126
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Warzywa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Surówka z ogórków kiszonych

Surówka z ogórków kiszonych  Pyza
Dodane przez:
Czas przygotowania: 10 minut
Czas chłodzenia / mrożenia: 30 minut
Ilość porcji: 3

Składniki

  • 5-6 twardych ogórków kiszonych, najlepiej własnych
  • 2-3 ząbki czosnku kiszonego
  • 1 cebula
  • 2-3 łyżki oleju słonecznikowego
  • 0,5 pęczka koperku
  • do smaku: pieprz mielony

szybko, smacznie i zdrowo

Etapy przygotowania

Ogórki pokroić w cienkie plasterki (razem ze skórką), ja zrobiłam na szatkownicy. Cebulę obrać, pokroić w cienkie ćwierć plasterki, przełożyć na sito i przelać wrzącą wodą, osączyć dokładnie a następnie dodać do ogórków. Czosnek posiekać, dodać. Koperek opłukać, osuszyć i posiekać, połowę dosypać do surówki. Doprawić olejem i pieprzem. Podawać schłodzoną, posypaną resztą koperku, jako dodatek do mięs.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
02.1.2011

heh nic prostrzego i nic lepszego :) ja tylko zamieniam koperek na natkę i uwielbiam takie połączenie





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3154

samsos

Ilosc dodanych przepisow:
51

Renia_Kawa

Ilosc dodanych przepisow:
100

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
233

agasurf11

Ilosc dodanych przepisow:
9

emma1

Ilosc dodanych przepisow:
18