Przepisy kulinarne
Sobota, 19 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43574
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Warzywa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Surówka z ogórków kiszonych

Surówka z ogórków kiszonych  Pyza
Dodane przez:
Czas przygotowania: 10 minut
Czas chłodzenia / mrożenia: 30 minut
Ilość porcji: 3

Składniki

  • 5-6 twardych ogórków kiszonych, najlepiej własnych
  • 2-3 ząbki czosnku kiszonego
  • 1 cebula
  • 2-3 łyżki oleju słonecznikowego
  • 0,5 pęczka koperku
  • do smaku: pieprz mielony

szybko, smacznie i zdrowo

Etapy przygotowania

Ogórki pokroić w cienkie plasterki (razem ze skórką), ja zrobiłam na szatkownicy. Cebulę obrać, pokroić w cienkie ćwierć plasterki, przełożyć na sito i przelać wrzącą wodą, osączyć dokładnie a następnie dodać do ogórków. Czosnek posiekać, dodać. Koperek opłukać, osuszyć i posiekać, połowę dosypać do surówki. Doprawić olejem i pieprzem. Podawać schłodzoną, posypaną resztą koperku, jako dodatek do mięs.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
02.1.2011

heh nic prostrzego i nic lepszego :) ja tylko zamieniam koperek na natkę i uwielbiam takie połączenie





REKLAMA

Sonda

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
89

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

magdelka

Ilosc dodanych przepisow:
1

Klaudusia2008

Ilosc dodanych przepisow:
2

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!