Przepisy kulinarne
Sobota, 19 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43574
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Warzywa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

prażoki

prażoki
Dodane przez:
Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 40 minut
Kaloryczność: 200 kcal
Ilość porcji: 4

Składniki

  • składniki:
  • 1.ziemniaki 1 kg
  • 2.sól
  • 3.kawałek boczku
  • 4.mąka niepełna szklanka

zimniaki gotujemy pod koniec gotowania dodaj mąkę.gdy się ugotują odcedzamy porzadnie ubijamy pałką

Etapy przygotowania

  • ziemniaki solimy i gotujemy
  • pod koniec gotowania dodajemy mąkę
  • miękkie odcedzamy i porządnie tłuczemy pałką,aż wchłonie się mąka
  • boczek kroimy w kostkę i topimy można dodać cebulkę pokrojoną w kostkę
  • nakładamy łyżką na patelnię i opsmażamy po obu stronach na rumiany kolor
  • najlepiej smakują z kapuśniakiem(z kiszonej kapusty) pychota

Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
06.8.2009

Zrobiłem ale chyba nie wyszły mi. Fotkę zrobiłem(w mojej galerii). Podałem z sosem serowym , ogórkiem startym na cienko ze śmietaną.Poszło jako danie obiadowe.;

 
05.8.2009

To potrawa z mojego dzieciństwa :) Trzydzieści lat jej nie jadłam, ale ciągle pamiętam ten smak ...

 
22.7.2009

Kusicielko;), wypróbuję chociażby dlatego, że to dla mnie absolutna nowość. Zastanawiam się tylko w dalszym ciądu, ile wopdy wchłonie mąka i czy nie zrobi sie klucha ale to przy wykonaniu się okaże. Pychol





REKLAMA

Sonda

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
89

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

magdelka

Ilosc dodanych przepisow:
1

Klaudusia2008

Ilosc dodanych przepisow:
2

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!