Przepisy kulinarne
Środa, 24 Września 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44193
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Warzywa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Leczo z pieczarkami

Leczo z pieczarkami ewa
Dodane przez:
Czas przygotowania: 40 minut

Składniki

  • 2 papryki - czerwona i żółta
  • 2 duże cebule
  • mała cukinie
  • 20 dag pieczarek
  • 3 pomidory
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • papryka ostra

Smaczne, warzywne - teraz i na zimę

Etapy przygotowania

Cebulę obrać, pokroić na półplasterki, podsmażyć lekko na oleju. Przełożyć do garnaka, podlać pół szklanki bulionu z kostki, dodać pokrojoną paprykę, i cukinię. Dusić na wolnym ogniu, podlewać co jakiś czas odrobinę wody, żeby się nie przypaliło. W tym czasie sparzyć pomidory, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, podsmażyć pieczarki i dołożyć do lecza. Na tym samym oleju podsmażyć również parówki pokrojone w krążki i też dołożyć do lecza. Jak już wszystko jest miękkie na koniec wkładamy pomidory, chwilkę dusimy doprawiamy do smaku i gotowe.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
07.9.2009

właśnie duże, nierozgotowane kawałki wyglądają dużo apetyczniej niż taka papka...

 
05.9.2009

Prosta ale pyszna :))

 
05.9.2009

Jak dla mnie za duże kawałki papryki , ale przepis udany i na pewno smakowity.





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2938

wandeczka

Ilosc dodanych przepisow:
2

chef7

Ilosc dodanych przepisow:
3

sport.96

Ilosc dodanych przepisow:
56

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
116

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
14

Duusiak

Ilosc dodanych przepisow:
212

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
207