Przepisy kulinarne
Środa, 16 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43568
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Warzywa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Kapusta z grochem

Kapusta z grochem
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Czas gotowania: 60 minut
Kaloryczność: 60 kcal

Składniki

  • 1/2 kg kiszonej kapusty
  • cebula
  • 3-4 suszone grzybki
  • szklanka grochu
  • olej
  • sól, pieprz, majeranek
  • łyżeczka Przyprawy do bigosu i potraw z kapusty

Etapy przygotowania

Groch namoczyć na noc. Zalać świeżą wodą, wsypać szczyptę majeranku, soli i pieprzu, gotować do miękkości (30-40 minut).

Grzyby namoczyć na noc. Ugotować w wodzie z moczenia, odcedzić (wywar zachować), pokroić.

Kapustę posiekać. Zalać wywarem z grzybów, dodać grzyby, wsypać łyżeczkę przyprawy do bigosu, wymieszać, ugotować (ok. 30 minut).

Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na oleju. Kapustę wymieszać z grochem i cebulą, chwilę podgotować.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Aninka88

Ilosc dodanych przepisow:
121

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
108

czarrna

Ilosc dodanych przepisow:
497

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2803

ewasng2

Ilosc dodanych przepisow:
235

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1054

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
87

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
11

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!