Przepisy kulinarne
Piątek, 24 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44224
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Warzywa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Kapusta z grochem

Kapusta z grochem
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Czas gotowania: 60 minut
Kaloryczność: 60 kcal

Składniki

  • 1/2 kg kiszonej kapusty
  • cebula
  • 3-4 suszone grzybki
  • szklanka grochu
  • olej
  • sól, pieprz, majeranek
  • łyżeczka Przyprawy do bigosu i potraw z kapusty

Etapy przygotowania

Groch namoczyć na noc. Zalać świeżą wodą, wsypać szczyptę majeranku, soli i pieprzu, gotować do miękkości (30-40 minut).

Grzyby namoczyć na noc. Ugotować w wodzie z moczenia, odcedzić (wywar zachować), pokroić.

Kapustę posiekać. Zalać wywarem z grzybów, dodać grzyby, wsypać łyżeczkę przyprawy do bigosu, wymieszać, ugotować (ok. 30 minut).

Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na oleju. Kapustę wymieszać z grochem i cebulą, chwilę podgotować.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
237

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
4

egzotyczneprz

Ilosc dodanych przepisow:
1

gwiazdeczka20

Ilosc dodanych przepisow:
11

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
210