Przepisy kulinarne
Czwartek, 17 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43571
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Warzywa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Kapuśniak na wędzonych żeberkach

Kapuśniak na wędzonych żeberkach Aseret
Dodane przez:
Czas przygotowania: 40 minut
Czas gotowania: 50 minut
Ilość porcji: 6

Składniki

  • kapusta kiszona 400 g
  • żeberka wędzone 300 g
  • kiełbasa 100 g
  • listek laurowy
  • pieprz kilka ziarenek
  • mąka 1 łyżka
  • tłuszcz 1 łyżka
  • sól
  • cebula 1 szt

Zupa, która może być podawana z ziemniakami lub pieczywem

Etapy przygotowania

Kapustę, jeśli mocno kwaśna - przepłukać lekko na sicie pod bieżącą wodą, następnie zalać w garnku wodą, dodać ziarna pieprzu i listek, łyżeczkę płaską soli, zagotować.
Do kapuśniaku włożyć żeberka od razu, dokładnie opłukane.

Kiełbasę wkładamy do zupy gdy kapusta jest prawie miękka .
W tłuszczu zrumienić cebulę, dodać mąkę, chwilę smażyć, po czym dodać do zupy i zagotować.
Żeberka, gdy miękkie, wyjąć z zupy, obrać mięso z kości, pokrajać, rozłożyć na talerze, zalać zupą.    

Podać z tłuczonymi ziemniakami, posypanymi zieleniną.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Aninka88

Ilosc dodanych przepisow:
121

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2803

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1056

czarrna

Ilosc dodanych przepisow:
497

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
88

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
11

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!