Przepisy kulinarne
Poniedziałek, 21 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43577
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Warzywa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Duszona kapusta z boczkiem

Duszona kapusta z boczkiem Aneta Kurdybelska
Dodane przez:
Czas przygotowania: 90 minut
Czas gotowania: 20 minut
Ilość porcji: 8

Składniki

  • średnia główka białej kapusty
  • 40 dag wędzonego boczku
  • opakowanie zupy grochowej
  • duża cebula
  • pół łyżeczki kminku
  • 4 ziela angielskie
  • 2 liście laurowe
  • pieprz czarny mielony do smaku
  • pieprz ziołowy do smaku
  • jarzynka do smaku
  • płaska łyżka soli
  • 3 łyżki posiekanego koperku

Sycące danie

Etapy przygotowania

Kapustę poszatkować, włożyć do garnka, zalać wodą i posolić. Zagotować. W tym czasie boczek i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni na rumiano. Odlać wodę z kapusty. Do  garnka z kapustą wlać ok. 1 szklankę wody. Wsypać po trochu zupę gorchową i dokładnie wymieszać aby nie powstały kluski (grudy). Dodać wszystkie przyprawy i boczek z cebulą. Dusić ok. 10 min razem. Na koniec dodać koperek i wymieszać.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze

 
04.9.2009

Bardzo się cieszę, że Ci smakowała

 
02.9.2009

Wypróbowałam Twój przepis i muszę przyznać,że taka kapustka jest baaaardzo smaczna:)





REKLAMA

Sonda

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
91

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

magdelka

Ilosc dodanych przepisow:
1

Klaudusia2008

Ilosc dodanych przepisow:
2

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!