SZARLOTKA JAPOŃSKA

Ocena:

4.47 (181)

  • 1 godz. 20 min.
Bardzo ciekawy przepis...

Składniki:

  • SKŁADNIKI: 25 dag masła roślinnego, 45 dag cukru pudru, 9 jaj, 30 dag maku, 9 czubatych łyżek kaszy manny, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 kg jabłek lub słoik jabłek na szarlotkę, bakalie: skórka pomarańczowa, cytrynowa, migdały, orzechy, daktyle,...(razem 25-30 dag)

Szarlotka japońska - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę.
  • Dodając na przemian żółtka i pozostałe wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
  • Na końcu dodać jabłka i ubitą na sztywno pianę z białek.
  • Wyłożyć na blachę posmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą lub orzechami. Piec ok. 50 min.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne